ГоловнаСуспільствоВійна

Військові відбили кілька атак бойовиків на свої позиції

ДРГ йшли на штурм біля Авдіївки та Мар'їнки

Військові відбили кілька атак бойовиків на свої позиції
Фото: Макс Левин

За минулу добу російські окупаційні війська 61 раз відкривали вогонь по підрозділах сил АТО. 29 обстрілів зафіксовано на Маріупольському, 27 на Донецькому і п'ять на Луганському напрямках.

Як повідомляє штаб АТО, у Талаківці на Маріупольському напрямку ворог застосував 122 мм артилерію і 120 мм міномети. Поблизу Водяного і Красногорівки стріляли зі 120 мм міномета. У Мар'їнці ДРГ противника двічі намагалася захопити опорні пункти військових. О 19:07 близько 30 окупантів під прикриттям прицільного вогню підійшли на коротку відстань до позицій військ. У відповідь військові застосували гранатомети і стрілецьку зброю. Зазнавши втрат, ворог відступив. О 19.20 противник зробив ще одну спробу атакувати зміцнення сил АТО біля Мар'їнки, але теж безуспішно. Крім цього, в Приазов'ї противник вів вогонь з 82 мм мінометів, БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку неспокійно було в Авдіївці, де ворог стріляв по українських військових зі 122 мм самохідних установок, 120 і 82 мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. Близько 17.10 в Авдіївці ДРГ противника чисельністю до восьми осіб намагалася штурмувати спостережний пункт сил АТО. Військові вступили у вогневий контакт з диверсантами і, завдавши їм втрат, змусили відступити. Крім цього, 120 мм міномети ворог застосував під Троїцьким, 82 мм міномети - в Опитному і Невельському, а гранатомети - в Новгородському і Луганському.

У Луганській області противник вів вогонь з різних видів зброї по укріпленнях сил АТО в Новотошківському, Золотому, Новозванівці, Новоолександрівці і Лопаскиному.

Нагадаємо, у неділю на Донбасі троє українських військовослужбовців загинули, ще трьох було поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram