ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові торговець зброєю, який організував бізнес за допомогою інтернету, отримав умовний термін

Із запчастин, придбаних через інтернет-форум, він збирав повноцінну зброю.

У Харкові торговець зброєю, який організував бізнес за допомогою інтернету, отримав умовний термін
Фото: Пресс-служба Нацполиции

Орджонікідзевський райсуд Харкова затвердив угоду про визнання провини, укладену між прокурором і торговцем зброєю, що організував бізнес за допомогою спеціалізованого інтернет-форуму Reibert.info, і засудив останнього до 3 років 1 місяця позбавлення волі з випробувальним терміном 1,5 року.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Визнати винним в скоєнні злочинів, передбачених ст. ст. 263 ч. 1,15 ч. 3-263 ч. 1, 333 ч. 1 (придбання та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, незакінчений замах на збут вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) КК України та призначити йому узгоджене сторонами покарання", - йдеться у вироку, опублікованому на сайті Єдиного держреєстру судових рішень.

У грудні 2015 року обвинувачений через форум Reibert.info придбав у двох різних продавців складові частини автомата Калашникова, отримав їх за "Нової поштою" і зібрав повноцінний автомат, який зберігав у себе вдома, без передбаченого законом дозволу.

У першій декаді лютого 2016 року він за тією ж схемою придбав складові частини пістолета Glock-19 і зібрав з них пістолет, який також зберігав удома, не маючи передбаченого законом дозволу. Трохи пізніше він намагався продати Glock-19, відправивши його так само по частинах через "Нову пошту" до Харкова, але довести до кінця задумане не зміг - затвор від пістолета було вилучено в нього під час обшуку за місцем проживання.

Крім того, в період з середини травня 2015-го по 10 червня 2015 року обвинувачений організував переміщення через держкордон України магазинів пістолета ТТ і запчастин до автомата АК74 з порушенням встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю. Покупця (громадянина Російської Федерації) він знайшов через той самий інтернет-форум Reibert.info.

Відповідно до рішення суду, пістолет Glock-19 мають передати на баланс УСБУ в Харківській області, решта речових доказів (у т. ч. зброю і боєприпаси, знайдені і вилучені при обшуку), знищені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram