ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ підтвердила бої біля Дебальцевого

Спостерігачі чули 160 вибухів.

ОБСЄ підтвердила бої біля Дебальцевого
Фото: Макс Левин

Спостерігачі ОБСЄ підтвердили маневри і сутички між силами АТО і бойовиками біля Дебальцевого.

"Учора група наших спостерігачів у районі Дебальцевого і східніше - в Луганському - весь день чула обстріли. Ми не змогли провести незалежну перевірку, але спостерігачі доповідали, що особовий склад і техніка висунулися вперед", - сказав заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу, пише Інтерфакс-Україна.

Хуг також зазначив, що в середу спостерігачі СММ фіксували велику кількість вибухів.

"З доповідей зі Світлодарська і з Дебальцевого ми звикли до того, що обстріли зазвичай були вночі, але вчора ситуація була іншою. Спостерігачі фіксували вибухи вдень, між 14:00 і 16:00 вони чули 160 вибухів", - розповів він.

Про те, що сили АТО вночі 29 червня просунулися під Вуглегірськом і зайняли дві стратегічні висоти, раніше повідомили кілька бойовиків.

"О 2:30 ночі ЗСУ активізувалися. Узяли в оточення Санжарівку, потім взяли висоти 216 і 220 під Логвиновим "Грящевські ставки" - це 2,5-3 км до Вуглегірська приблизно", - написав Ігор Безлер.

Схожу інформацію поширив Ігор Гіркін (Стрєлков): "Найзапекліші бої вночі йшли під Дебальцевим. Укри взяли дві висоти, зайняті підрозділами 3-го батальйону 7-ї бригади, оточили Санжарівку, вийшли на відстань 2-2,5 км від Вуглегірська. Уночі туди в пожежному порядку направлялися резерви "корпусу" і 100-ї бригади. Із втрат поки що повідомляють про 6 двохсотих у 7-й бригаді".

За даними ТСН, вранці 29 червня поблизу населеного пункту Луганське Донецької області бойовики пішли в наступ з бронетехнікою на позиції українських військовослужбовців. Однак сили АТО відтіснили противника і зайняли один з опорних пунктів бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram