ГоловнаСуспільствоПодії

Суд виніс вирок івано-франківському стоматологу-вбивці

31-річний лікар розчленував двох людей з перервою в місяць

Суд виніс вирок івано-франківському стоматологу-вбивці
Игорь Вуйцив
Фото: http://vikna.if.ua/

Івано-Франківський міський суд 17 червня виніс вирок Ігорю Вуйціву. Його визнано винуватим у вбивстві та розчленуванні двох людей.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

"31-річний житель міста, проживаючи в приміщенні власного стоматологічного кабінету, час від часу запрошував до себе різних осіб, з якими розпивав алкогольні напої. Перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, стоматолог завдав одного цілеспрямованого удару лезами ножиць в ліве око своєму товаришеві, від якого той впав на підлогу, однак все ще подавав ознаки життя. Після чого жертві було завдано ще одного удару ножицями в праве око, від чого і настала смерть потерпілого", - описано в повідомленні подробиці першого вбивства.

"Майже через місяць аналогічно стоматолог убив ще одного франківчанина, тільки застосував при цьому не ножиці, а кухонний ніж. Тіла жертв вбивця холоднокровно розчленовував у приміщенні ванної кімнати за допомогою ножа, частини тіла потерпілих зносив у підвал свого будинку, присипаючи сіллю для тамування трупного запаху. Розтерзані тіла чоловіків медику допомагала ховати його співмешканка, з якою "різник" і вивозив частини тіл у металевому візку та викидав поруч із недобудовою в одному з дворів міста", - додали в прокуратурі.

Співмешканку вбивці за приховування тяжких злочинів і вирощування наркотичних рослин засудили до трьох років позбавлення волі.

Історія івано-франківського стоматолога отримала великий резонанс. Обидва вбивства відбулися восени 2014 року. У ЗМІ з'являлися версії, що Вуйців займався чорною трансплантологією (у вбитих вирізали серця і печінки) і що стоматолог та його дружина були сатаністами. Сам Ігор Вуйців пояснив убивства ревнощами до співмешканки. За його словами, серця і печінки вирізав, тому що так легше було виносити тіла.

Вуйціва визнали психічно здоровим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram