ГоловнаСуспільствоЖиття

Афанасьєва і Солошенка доставили в "Лефортово", - адвокат

Можливо, це пов'язано з процесом екстрадиції в Україну

Афанасьєва і Солошенка доставили в "Лефортово", - адвокат
Юрий Солошенко
Фото: openrussia.org

Засуджених у Росії українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка доставили в московський слідчий ізолятор "Лефортово" з колоній, де вони відбували покарання, повідомляє "Крим. Реалії".

За словами адвоката Олександра Попкова, Афанасьєва літаком доставили з Сиктивкара, а Солошенка поїздом - із Нижнього Новгорода.

Адвокат Афанасьєва висловив надію, що переміщення його підзахисного пов'язано з процесом екстрадиції, яку ініціювало українське МЗС.

Раніше відомство просило російську сторону передати на батьківщину чотирьох українців: Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка. Перші два заповнили всі необхідні документи, які подали ФСВП Росії, а Афанасьєв і Солошенко написали відповідну заяву.

Сенцов досі перебуває в Якутській колонії, щодо Кольченка даних немає. Уже в "Лефортово" Афанасьєву запропонували написати прохання про помилування, але без адвоката він це робити відмовився.

Геннадія Афанасьєва засуджено 25 грудня 2014 року до семи років в'язниці за рішенням Мосміськсуду. Спочатку він свідчив проти Сенцова, але на суді у справі режисера Афанасьєв від своїх свідчень відмовився, заявивши, що з Сенцовим і Кольченком навіть не знайомий.

Юрій Солошенко проходив абсолютно в іншій справі. 14 жовтня 2015 року Московський міський суд визнав Солошенка винуватим у шпіонажі і засудив до шести років колонії суворого режиму.

Нагадаємо, адвокат Кольченка Світлана Сидоренко 1 травня заявила, що Сенцов, Кольченко, Афанасьєв і Солошенко підписали папери на екстрадицію ще в квітні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram