ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заарештував мера Вишгорода на 2 місяці і призначив 5 млн гривень застави

Олексія Момота затримали за вимагання 1 млн євро

Суд заарештував мера Вишгорода на 2 місяці і призначив 5 млн гривень застави
Алексей Момот
Фото: facebook.com/momot.aleksey

Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці з можливістю внесення 5 млн грн застави мера Вишгорода Олексія Момота, якого затримали за вимагання €1 млн хабара.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

За словами Момота, суми, необхідної для внесення застави, у нього немає. У зв'язку з цим захист мера має намір уже завтра, 18 квітня, подати апеляцію.

Повідомляють, що свідок, який повідомив у прокуратуру та звинуватив Момота, сьогодні на засідання не з'явився, пославшись на погане самопочуття.

Мер вважає кримінальну справу проти нього політичним замовленням і стверджує, що його затримали не під час отримання хабара, а на прийомі громадян у міськраді Вишгорода. Також мер заявив, що опубліковані правоохоронцями фото грошових купюр, які він нібито отримав як хабар, були зроблені не в його робочому кабінеті, а в Києві.

Під час засідання під вікнами Печерського суду проходив мітинг прихильників Момота з вимогою його відпустити.

Нагадаємо, Момота затримали в його кабінеті 14 квітня співробітники СБУ і прокуратури. За даними правоохоронців, він вимагав 1 млн євро від будівельної компанії за те, щоб їй не створювали проблем під час забудови мікрорайону. Чотири посередники мера були затримані в центрі Києва, коли вони переказували в банківському відділенні першу частину хабара в розмірі 200 тис. євро. Ще одного спільника - в одному з ресторанів, коли представник забудовника передавав йому документи на майнові права нежитлової нерухомості загальною площею 2800 кв м вартістю понад 700 тис. євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram