ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ заблокувала доступ до Каховської ГЕС

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження проти керівництва станції

СБУ заблокувала доступ до Каховської ГЕС

Служба безпеки України заблокувала доступ сторонніх осіб до території Каховської ГЕС і нейтралізувала передумови диверсії на станції.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що в охоронюваній півкілометровій зоні ГЕС браконьєрська бригада виловлювала цінні породи риби, що занесені до Червоної книги. Зловмисники діяли під прикриттям місцевих правоохоронців, а також з відома та потурання керівництва гідроелектростанції, яке надає команди працівникам позавідомчої охорони", - йдеться в повідомленні.

Фото: Прес-служба СБУ

Зазначають, що браконьєри "на моторних човнах щоночі перевіряли знаряддя, встановлене поблизу гідроелектростанції, після чого піднімалися на дамбу ГЕС, очікуючи улов.".

З урахуванням високого рівня небезпеки від доступу сторонніх осіб до стратегічного об’єкта співробітники СБУ спільно з прикордонниками та поліцією блокували подальшу діяльність браконьєрів та вилучили приблизно півтора кілометра сіток-аханів з гідроопор шлюзів.

Фото: Прес-служба СБУ

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження проти керівництва ГЕС. Невідкладні оперативно-слідчі дії тривають.

Як повідомляли раніше, в Рівному співробітники Служби безпеки України вилучили у скупників приблизно 10 кілограмів незаконно видобутого бурштину-сирцю великої фракції на понад півмільйона гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram