ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала лжемінера київського вокзалу

У п'ятницю ввечері евакуювали понад 4 тис. осіб.

Поліція затримала лжемінера київського вокзалу

Правоохоронці затримали 30-річного уродженця Полтавської області, який повідомив про замінування залізничного вокзалу в Києві.

У п'ятницю о 19:35 в поліцію надійшло повідомлення про загрозу вибуху на вокзалі. О 19:40 відповідні служби почали проводити евакуацію, всього вивели понад 4 тис. відвідувачів і персоналу вокзалу.

Під час перевірки приміщень та прилеглої території вибухових пристроїв і небезпечних речовин не виявили та о 21:20 була повністю відновлена робота вокзального комплексу. Графік руху поїздів не порушувався.

Як повідомляє поліція Києва, правоохоронці спільно з військовослужбовцями Національної гвардії знайшли зловмисника. "30-річний чоловік, уродженець Полтавської області, без постійного місця проживання, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вирішив "пожартувати". Речові докази чітко вказують на його причетність, зокрема дзвінок про мінування він зробив з власного мобільного телефону", - йдеться в повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (явно неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 2 до 6 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram