ГоловнаСуспільствоВійна

Добровольча рота "Карпатська Січ" припиняє існування, - командир

Бійцям пропонують залишитися в 93-й бригаді.

Добровольча рота "Карпатська Січ" припиняє існування, - командир
Фото: facebook.com/karpatsich

Добровольчу роту "Карпатська Січ", яка з літа 2015 року діяла у складі 93-ї механізованої бригади в Дніпропетровській області, розпущено.

Про це 12 квітня заявив командир роти Олег Куцин, посилаючись на рішення "чиновників Збройних Сил України", передає Радіо Свобода.

За словами командира, до відома військових доведено розпорядження про розформування підрозділу "з незрозумілих для них причин", хоча частина бійців легалізувалася в складі української армії, підписавши контракти зі Збройними Силами України, частина - мала намір це зробити.

"На сьогодні ще кілька сотень український добровольців "Карпатської Січі" готові були підписати контракт зі Збройними Силами України. Але з незрозумілих для нас причин нам повідомили про розформування нашого підрозділу", - заявив Олег Куцин.

За його словами, очолюваний ним підрозділ пройшов гарячі точки Донбасу. Куцин заявив, що таке ставлення до добровольців-патріотів і рішення про розпуск спрямоване "на системне добивання владою всього добровольчого руху в Україні". "Зважаючи на вищесказане, більшість військовослужбовців, які вступили до лав ЗСУ як такі, що легалізуються під прапором "Карпатської Січі", звертаються з рапортами про бажання розірвати контракти про проходження військової служби", - зазначив Олег Куцин.

Обновлення. На сторінці 93-ї бригади у фейсбуці опубліковано конментар комбрига Владислава Клочкова, який повідомив, що окрема зведена штурмова рота "Карпатська січ" була створена в складі бригади на тимчасовій основі.

"При укладенні контрактів військовослужбовцям пропонувались вільні посади, адже штат бригади був майже повністю укомплектований. Після виходу 93-ї ОМБр з зони проведення Антитерористичної операції до пункту постійної дислокації, військовослужбовцям «Карпатської Січі» довелось повертатись до тих підрозділів, в яких вони займають посади згідно штатного розкладу. Це проблема, адже бійці хочуть продовжувати служити разом і, в багатьох випадках, на інших посадах. Проте є порядок і дисципліна, що є фундаментом будь-якої армії. Який вихід з ситуації? Зараз триває демобілізація 4-ї хвилі. В бригаді звільнилась велика кількість посад, в тому числі й командирських. І ті бійці «Карпатської Січі», що прагнуть і далі служити Українському народу в складі нашої бригади, мають можливість перевестись на посади, що їх влаштують", - повідомив він.

Нагадаємо, разом з УНА-УНСО, "Патріотом України" "Карпатська Січ" входила в "Правий сектор", який створили на базі "Тризуба".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram