ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві на очах у поліції невідомі напали на журналіста і розбили камеру

Майор поліції, який стояв поруч, спостерігав не втручаючись.

У середу в Києві на бульварі Дружби Народів біля спортклубу, де сталося жорстоке вбивство, невідомі накинулися на оператора одного з телеканалів і розбили відеокамеру, повідомляє кореспондент LB.ua.

Як розповіли очевидці - до відеооператора, який знімав роботу правоохоронців на місці злочину, підійшов чоловік, як згодом виявилося - один із співвласників спортклубу, і, закривши камеру рукою, зажадав припинити зйомку. Оператор відповів, що він виконує свої професійні обов'язки. Після цього до них підбігли кілька осіб - товаришів власника клубу - і спробували вирвати камеру з рук оператора.

Поруч, за спиною у нападників, стояв майор поліції, але, з незрозумілих причин, не зробив нічого, щоб запобігти протизаконним діям проти журналіста. Відеооператор, намагаючись втримати камеру, просив майора: "Зробіть щось, у вас на очах напали на журналіста, ламають камеру". Але чоловік у формі майора поліції не втрутився.

Після того, як підійшли ще двоє патрульних поліції, нападники чоловіки пішли з місця події. У поліції заяву на дії, що підпадають під статті Кримінального кодексу про навмисне перешкоджання роботі журналіста (ст.171 КК України) і умисне пошкодження майна журналіста у зв'язку з виконанням ним професійної діяльності (ст.347-1 КК України), у потерпілого відеооператора прийняли лише через дві години.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram