ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли село біля Авдіївки з важкого озброєння

Крута Балка знаходиться на підконтрольній "ДНР" території

Бойовики обстріляли село біля Авдіївки з важкого озброєння
Фото: EPA/UPG

Проросійські бойовики 13 березня о 17:35 обстріляли околиці н. п. Крута Балка в Ясинуватському районі Донецької області із застосуванням важкої артилерії калібру 122 мм, яка згідно з Мінскими домовленостями, не має знаходитися поблизу лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Як зазначається, Крута Балка знаходиться на підконтрольній території так званої самопроголошеної Донецької Народної Республіки. На захід від населеного пункту проходить лінія розмежування.

"Такі дії злочинців є грубим і цинічним порушенням Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей. Таким чином, загарбники вводять в оману представників української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін, заявляючи при цьому, що обстріли населених пунктів на підконтрольній території так званої самопроголошеної Донецької Народної Республіки здійснюють підрозділи ЗСУ", - відзначають в штабі АТО.

Згідно з повідомленням, випадки фальсифікації реальної ситуації на тимчасово окупованих територіях представниками незаконних збройних формувань є системним явищем. Сили і засоби українських підрозділів знаходяться в постійній готовності до адекватного реагування на будь-які виклики і загрози з боку окупантів.

"Про чергові факти порушення проросійськими бойовиками міжнародного гуманітарного права буде негайно проінформовано офіс Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - зазначають українські військові.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву з приводу поді останніх днів поблизу Авдіївки, в якій звинувачує бойовиків у спробі просунутися вглиб "сірої зони".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram