ГоловнаСуспільствоЖиття

Держархбудінспекція не давала дозволу на будівельні роботи в будинку, що обвалився в Києві

Нехтування містобудівним законодавством призвело до трагічних наслідків

Держархбудінспекція не давала дозволу на будівельні роботи в будинку, що обвалився в Києві
Фото: Макс Требухов

Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) не давала дозволу на будівельні роботи в будинку, що обвалився в Києві на вулиці Богдана Хмельницького, йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Державна архітектурно-будівельна інспекція України станом на 25 лютого 2016 роки не видавала дозволів і не реєструвала інших документів дозвільного характеру, які давали би право на виконання підготовчих і будівельних робіт за адресою вул. Б. Хмельницького, 12-14 у Шевченківському районі м. Києва. Водночас до Держархбудінспекції не надходило звернень щодо перевірки законності виконання будівельних робіт на цьому об'єкті", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією відомства, право на виконання будівельних робіт у будинку такого типу дає дозвіл на підставі розробленої та затвердженої за результатами позитивного експертного висновку проектної документації.

"Таким чином, виконавці будівельних робіт на зазначеному об'єкті повністю знехтували чинне містобудівне законодавство, що призвело до трагічних наслідків", - зазначили в Держархбудінспекції.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що будівельні роботи в аварійному будинку, який обвалився на вул. Хмельницького, 12-14, відбувалися з порушенням техніки безпеки і без будь-яких дозвільних документів.

Нагадаємо, будинок, в якому 25 лютого обвалилися внутрішні перекриття, визнали аварійним 2004-го і відселили. Він перебуває в приватній власності і переданий на баланс ОСББ "Богдана Хмельницького, 12-14". Унаслідок обвалу будинку загинув будівельник. Рятувальникам вдалося витягнути з-під завалів п'ятьох осіб із травмами різного ступеня тяжкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram