ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики завезли в Зайцеве "інформаторів" для місії ОБСЄ

Хуг прокоментував ситуацію в селищі Зайцеве, яке вночі обстріляли

Бойовики завезли в Зайцеве "інформаторів" для місії ОБСЄ
Обстрелянная школа в Зайцево
Фото: www.hromadske.tv

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу в Донецьку заявив про завезення бойовиками в Зайцеве Донецької області людей для "інформування" місії ОБСЄ про обстріл селища.

Про це інформує УНІАН.

Так Хуг прокоментував ситуацію в селищі Зайцеве, яке вночі обстріляли.

Зокрема, його попросили відповісти, чому спостерігачі не проаналізували в селищі місця ураження після обстрілу, а також чому представники місії поспілкувалися тільки з трьома особами, адже значно більша кількість людей хотіла поспілкуватися зі спостерігачами ОБСЄ.

Відповідаючи на запитання, Хуг заявив, що знає людину, яка ставить це питання. "Для тих, хто не знає, ця жінка представляє "Міністерство інформації" і працює разом із Басурінім із так званого "Міністерства оборони" тут, у Донецьку", - заявив Хуг.

"Коли ми вже збиралися покинути селище, група цивільних осіб перебувала на дорозі, але вони не були місцевими жителями цього селища. І я також бачив, як Басурін ховався в будинку, що розташовувався позаду цієї групи осіб. Коли ми покинули селище, Басурін обігнав нас своїм автомобілем на шляху в Донецьк. Ви можете передати Басуріну, що я готовий спілкуватися з ним безпосередньо, не обов'язково автобусом завозити людей для того, щоб зробити це спілкування непрямим", - заявив Хуг.

При цьому він повідомив: спостерігачам місії стало відомо, що в селі після обстрілу залишилися воронки, і вони хотіли проаналізувати ці місця, але бойовики "ДНР" не могли захистити членів місії від "стурбованих" людей.

Нагадаємо, місія США при Організації з безпеки і співпраці в Європі заявила про те, що ситуація з безпекою на сході України погіршується, і звинуватила в цьому "об'єднані російсько-сепаратистські сили" на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram