ГоловнаСуспільствоВійна

За добу в АТО загинув один військовий, трьох поранено

9 разів ворог застосував важке озброєння

За минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув, троє отримали поранення.

Про це повідомив на брифінгу речник АТО Олександр Мотузяник.

На Луганському напрямку вчора було спокійно.

На Донецькому напрямку ситуація залишається складною. 9 разів ворог застосував важке озброєння - 82-мм і 120-мм міномети. Обстріли противника не припиняються по всьому фронту від Троїцького до Пісків. Місця найбільш запеклих бойових дій - Зайцеве і Майорськ. Статистика свідчить, що бойовики активізуються в другій половині дня, і найбільша кількість обстрілів позицій сил АТО припадає на вечірні години.

На Маріупольському напрямку противник не застосовував важке озброєння, але порушив режим тиші відразу на декількох ділянках фронту. В основному противник активізується в темний час доби, відкриваючи вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів. Ворожі провокації зафіксовано в районі Мар'їнки, Старогнатівки і Широкиного.

Учора прикордонники і військовослужбовці ЗСУ, які несуть службу на блокпосту «Мар'їнка», попередили перетин лінії зіткнення ворожої ДРГ. Бійці відкрили попереджувальний вогонь, і 5 диверсантів відступили на схід. Щоб убезпечити життя громадян, пропуск осіб на КПВВ «Мар'їнка» тимчасово припинявся (на 20 хвилин).

Учора в районі проведення АТО було зафіксовано три польоти ворожих БПЛА: 1 - поблизу Золотого Луганської області, а ще два - в районі Маріуполя і Сартани.

Нагадаємо, в середу троє бійців підірвалися на розтяжці біля Донецького аеропорту. У результаті один військовий загинув, двох поранених транспортували до Дніпропетровська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram