ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві затримали підполковника-дезертира з Криму

Військовому загрожує від 2 до 5 років в'язниці

У Києві затримали підполковника-дезертира з Криму

У Києві затримали українського офіцера, який після анексії Криму Росією залишився на півострові і перейшов на бік окупантів.

Про це повідомляє офіційний сайт військової прокуратури Центрального регіону.

"Військова прокуратура Дарницького гарнізону в рамках здійснення досудового розслідування та проведення розшукових заходів затримала підозрюваного у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 408 КК України - дезертирство, підполковник С", - йдеться в повідомленні.

Офіцер проходив військову службу у Центрі медичної реабілітації, санаторного лікування та спеціальної підготовки особового складу Повітряних і Військово-морських сил Збройних сил України "Судак".

Як повідомляється, військовослужбовець, порушуючи директиви Міноборони та Генерального штабу ЗСУ, не прибув у встановлені терміни на материкову територію України для подальшого проходження військової служби, а залишився на тимчасово окупованій території.

30 січня 2016 року суд Києва обрав підполковнику запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Згідно з ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу, дезертиру може загрожувати від двох до п'яти років в'язниці.

Нагадаємо, перший вирок військовому, який перейшов на бік окупанта, ухвалили у листопаді 2015 року. Оболонський райсуд Києва засудив колишнього старшого матроса з Криму до семи років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram