ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму заблокували провідний місцевий новинний ресурс

Напередодні Роскомнагляд заблокував на території РФ інтернет-видання "РБК Україна".

У Криму заблокували провідний місцевий новинний ресурс

У п'ятницю, 29 січня 2016 року на території Криму був заблокований провідний новинний сайт «События Крыма» (www.sobytiya.info), повідомляють користувачі соцмереж.

На самому сайті зазначається, що його почали блокувати на території півострова "кримські провайдери" - перші повідомлення читачів про неможливість зайти на сайт з'явилися в четвер, проте 29 січня вони набули масового характеру".

При спробі зайти на сайт з'являється повідомлення про те, що "доступ до запитуваного ресурсу обмежений". Причина обмеження доступу в тому, що сайт "включений до Єдиного реєстру доменних імен, покажчиків сторінок сайтів мережі Інтернет і мережевих адрес, що дозволяють ідентифікувати сайти в мережі Інтернет, що містять інформацію, поширення якої в Російській Федерації заборонено", наголошується на сайті "События Крыма".

Восени 2015 року Роскомнагляд повідомив редакції порталу "События Крыма" про обмеження доступу до сайту на території РФ. У листі, направленому на адресу редакції, відомство повідомляло, що інформація, розміщена на сайті, нібито "містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку".

29 січня 2016 р. Роскомнагляд направив аналогічний лист на адресу редакції, проте в ньому вже містилася нездійсненна й абсурдна вимога видалити головну сторінку сайту, оскільки на ній нібито розміщена інформація, що закликає до "масових безладів і здійснення екстремістської діяльності". При цьому блокувати сайт почали, не дочекавшись відведеного часу на видалення "екстремістського" контенту, наголошується на сайті "События Крыма".

За даними самого сайту, у нього найбільша кримська аудиторія (більше 300 тис. з 500 тисяч чоловік на місяць) серед кримських незалежних ЗМІ.

Нагадаємо, напередодні Роскомнагляд заблокував інтернет-видання "РБК Україна". Видання нібито розмістило у себе кілька матеріалів, у яких були заклики до війни кримських татар з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram