ГоловнаСуспільствоВійна

Сьома хвиля мобілізації буде меншою за попередні

Муженко заявив про велику кількість бажаючих залишитися на контракті.

Сьома хвиля мобілізації буде меншою за попередні
Фото: mil.gov.ua

Міністерство оборони заявило, що поголовної мобілізації громадян України під час сьомої хвилі не буде.

"Сьома хвиля мобілізації передбачатиме значне зростання якості особового складу Збройних Сил України. Нам не потрібен вал. Від кількості час переходити до якості. В Україні вистачає мотивованих чоловіків, охочих поповнити ряди захисників Вітчизни", - цитує прес-служба МО начальника Генштабу Віктора Муженка.

Перевагу будуть віддавати тим, хто вже служив під час попередніх хвиль мобілізації. Точна кількість мобілізованих стане відомою наприкінці березня, але вже зараз очікується, що вона буде набагато меншою, ніж під час попередніх хвиль. Муженко пояснив, що це пов'язано зі значною кількістю військовослужбовців, які хочуть залишитися на контракті.

Нагадаємо, план з призову громадян в межах шостої хвилі мобілізації, яка відбулася влітку 2015 року, був виконаний на 60%. Загалом за рік було проведено три хвилі залучення громадян на військову службу.

З 2016 року зарплати контрактників ЗСУ  суттєво зросли. Так, солдат-стрілок замість 2 341 гривні буде отримувати 7000, командир взводу - 9500 гривень замість 3800, комбат - 13000 замість 5 600.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram