ГоловнаСуспільствоЖиття

МОЗ заявило, що дані про 46 померлих від грипу потребують підтвердження

Всі померлі несвоєчасно звернулися за медичною допомогою і не були щеплені проти грипу

МОЗ заявило, що дані про 46 померлих від грипу потребують підтвердження
Фото: Макс Требухов

Дані щодо 46 померлих від грипу, про які сьогодні повідомив заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин, не підтверджені ДУ "Український центр контролю та моніторингу захворювань" Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ).

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Дані щодо 46 людей, що померли від грипу, не підтверджені ДУ "Український центр контролю та моніторингу захворювань". Вони лабораторно діагностовані територіальними органами Держсанепідслужби з початку епідсезону станом на 18.01.2016 року, однак матеріал щодо цих хворих ще буде направлений для їх подальшого вивчення та ідентифікації в ГУ "Український центр з контролю і моніторингу захворювань" МОЗ України", - сказано в повідомленні.

Як наголошується, в даний час відомо, що всі померлі особи несвоєчасно звернулися за медичною допомогою і не були щеплені проти грипу.

Нагадаємо, в Україні з грудня лютує так званий свинячий грип - А(H1N1), яким українці вже хворіли в епідсезон 2009-2010 років. За даними офіційного сайту МОЗ України, за п'ять місяців епідемічного підйому з 29.10.2009 р. по 28.03.2010 р. на грип та ГРЗ в Україні захворіло 6 355 402 особи, з яких 1 127 осіб померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram