ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 51 раз обстріляли військових у середу

У зоні АТО зафіксовано рекордне цього року число обстрілів.

Бойовики 51 раз обстріляли військових у середу
Фото: facebook.com/ato.news

У середу, 6 січня, бойовики на Донбасі 51 раз застосовували зброю проти сил АТО. Це найбільша кількість обстрілів за добу, починаючи з Нового року. Від опівночі і до 18:00 зафіксовано 21 обстріл.

Зокрема в районі Мар'їнки бойовики прицільно зі стрілецької зброї і гранатометів одночасно обстріляли відразу чотири опорні пункти військових. Також під прицільним вогнем зі стрілецької зброї були підрозділи сил АТО в Широкиному. У Зайцевому по військових стріляв снайпер.

Окрім того, російсько-терористичні війська неодноразово вели турбувальний вогонь зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів у бік українських позицій у районі Пісків і Опитного.

Біля Майорська, Новгородського і Луганського, що на Горлівсько-Світлодарській дузі, окупанти відкривали неприцільний вогонь з гранатометів.

З 18:00 і до півночі бойовики вели прицільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів у районі Мар'їнки, зі стрілецької зброї і підствольних гранатометів - біля Верхньоторецька. З такого самого озброєння двічі обстріляли позиції військових біля Гранітного на Маріупольському напрямку.

На околицях Горлівки, використовуючи великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем і стрілецьку зброю, противник стріляв у напрямку Майорська, Зайцевого і Новгородського.

Хаотичні обстріли опорних пунктів сил АТО велися біля Донецька. Наприклад, на підступах до Авдіївки військових обстріляли з гранатометів і стрілецької зброї. З такої самої зброї стріляли в бік Пісків і Опитного.

Після півночі проти четверга зафіксовано близько 10 обстрілів. Зокрема зі стрілецької зброї прицільно стріляли в районі Новгородського. Турбувальний вогонь з гранатометів, стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів бойовики вели в районі Донецького аеропорту і на північ від Горлівки. Також кілька мін зі 120-міліметрових мінометів розірвалися неподалік позицій сил АТО біля Зайцевого.

Нагадаємо, у вівторок, 5 січня, в зоні бойових дій на Донбасі було зафіксовано 23 епізоди порушення бойовиками режиму повної тиші. Цього дня жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram