ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ не підтверджує відведення озброєння сторонами конфлікту на Донбасі

Зброї калібром до 100 мм немає у жодному з відведених місць, заявили спостерігачі.

ОБСЄ не підтверджує відведення озброєння сторонами конфлікту на Донбасі
Александр Хуг

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не підтверджує повного відведення озброєння калібром до 100 мм обома сторонами.

Про це повідомив заступник голови місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг на брифінгу в Києві, пише УНІАН.

"Що стосується відведення зброї меншого калібру - танків, артилерії до 100 мм. Цього тижня обидві сторони оголосили про завершення фінального етапу відведення такого озброєння. Це вітається, але це не кінець цього процесу, підтвердження цього відведення - процес, який триває, він постійний і його повністю повинна здійснювати СММ ОБСЄ", - зазначив він.

"Ті озброєння, які раніше були зареєстровані або ті, які вказані в переліках, поки що ми бачимо, що їх немає у жодних відведених місцях", - додав заступник голови місії, зазначивши, що це озброєння використовується під час обстрілів.

Раніше Хуг закликав сторони конфлікту на Донбасі відвести важке озброєння від лінії зіткнення. За його словами, кількість вибухів, які фіксує місія ОБСЄ, свідчить про те, що не всю зброю було відведено від лінії розмежування. Сторони повинні надати можливість спостерігачам виконувати свою роботу з верифікації відведення озброєнь, зазначив він.

Нагадаємо, 16 листопада Україна повідомила спостерігачів ОБСЄ про готовність повернути на першу лінію оборони артилерію і міномети, якщо ситуація на Донбасі далі загострюватиметься.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram