ГоловнаСуспільствоВійна

Саперний загін потрапив під обстріл в Авдіївці: загинув один боєць

Щонайменше вісім військових отримали поранення в суботу

Саперний загін потрапив під обстріл в Авдіївці: загинув один боєць
Фото: www.mil.gov.ua

У суботу вдень під обстріл потрапив саперний загін в Авдіївці. Про це під час свого візиту у Львівську область повідомив президент України Петро Порошенко.

"Годину тому було обстріляно наш саперний підрозділ в Авдіївці. Один український воїн загинув, вісім поранені. Обстріл вівся з 82-мм міномета, який згідно з мінськими домовленостями був заборонений", - сказав президент.

Він підкреслив, що ситуація на фронті залишається напруженою і загрозливою і що на перший план виходить завдання своєчасного попередження провокацій проти наших військ. Для цього, підкреслив президент, Україні потрібно сучасне високотехнологічне ракетно-артилерійське озброєння оборонного характеру, призначене для виявлення ворожої артилерії і наявність якого стане фактором стримування агресора.

Ці станції, які надають Україні Сполучені Штати Америки, повинні зберегти життя українських бійців і цивільних.

Нагадаємо, у суботу США передали Україні два контрбатарейні радари AN/TPQ-36. Такі станції призначені для точного визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських знарядь і реактивних систем залпового вогню противника на дальності до 24 км.

Радари бачать постріл, по траєкторії снаряда розраховують точку, з якої веде вогонь противник, в автоматичному режимі передають ці дані на "свої" вогневі позиції, що дозволяє своєчасно реагувати і знищувати вогневі засоби противника.

Одночасно одна станція може виявляти і супроводжувати в повітрі до 99 ракет і снарядів і видавати цілевказівки по 10 точках стрільби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram