ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" збирається почати відведення озброєнь після 18 жовтня

Буферна зона в Донецькій області наразі відкладається

"ДНР" збирається почати відведення озброєнь після 18 жовтня
Эдуард Басурин
Фото: warfiles.ru

Відведення техніки бойовиками, які контролюють південь Донецької області, почнеться після 18 жовтня. Про це заявив один із ватажків "ДНР" Едуард Басурін.

"Це буде після 18-го числа за умови дотримання режиму припинення вогню. Про це мусить сказати місія ОБСЄ, є мир чи ні, і якщо за 48 годин не буде обстрілів, тоді почнеться відведення", - цитує бойовика російське агентство "РИА Новости".

18 жовтня мають відбутися організовані "ДНР" вибори на окупованій території Донецької області. Напередодні під час паризьких переговорів лідерів "нормандської четвірки" президент РФ Володимир Путін пообіцяв, що виборів не буде (за даними "ЛІГАБізнесІнформ").

Нагадаємо, бойовики "ЛНР" повідомили, що почали відводити техніку вранці суботи, 3 жовтня. Збройні сили України наразі складають списки техніки і погоджують їх з ОБСЄ.

Згідно з угодою про відведення озброєнь, техніку перемістять на 15 км від лінії зіткнення. Спочатку відводитимуться танки, потім - знаряддя калібром до 100 мм і міномети калібром до 120 мм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram