ГоловнаСуспільствоЖиття

Важко поранений луганський прикордонник повернувся після лікування в Ізраїлі і зіграв весілля

Прикордонна служба подарувала Юрію квартиру у Києві

Молодший сержант Юрій Гладченко, важко поранений під час облоги луганського прикордонного загону, повернувся в Україну після лікування в Ізраїлі і одружився. Про це на своїй сторінці у facebook написала народний депутат і письменник Марія Матіос, яка була присутня на весіллі.

Юрія поранили з підствольного гранатомета в живіт і спину, лікарі сумнівалися в тому, що він виживе. На щастя, молодого чоловіка вдалося врятувати. На п'ятий день після поранення його відправили на лікування до Ізраїлю, там Юрію пересадили шкіру на пошкоджену ділянку живота. Марія Матіос писала, що збирати у ВР гроші на лікування Гладченка в Ізраїлі їй допомагав колега Ігор Єремеєв - який у серпні цього року загинув, впавши з коня.

В Україну Юрій Гладченко повернувся у вересні, вже стоячи на ногах, хоча він ще мусить пройти реабілітацію в українських лікарнях. Прикордонна служба нагородила молодшого сержанта квартирою у Києві й орденом за мужність.

Дружиною Юрія стала луганчанка на ім'я Дарина.

Нагадаємо, у червні 2014 року позиції українських прикордонників зазнавали постійних нападів та обстрілів, у тому числі "Градами", з території Російської Федерації. Докладніше про це можна почитати в інтерв'ю LB.ua з підполковником Андрієм Белобородченком: "Кілька моїх товаришів після повернення з АТО поодружувалися".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram