ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС роззброїло службу охорони заводу Коломойського (оновлено)

В охоронців "Уктатнафти" вилучили понад 200 одиниць зброї.

МВС роззброїло службу охорони заводу Коломойського (оновлено)
Архив
Фото: http://oilnews.com.ua/

У четвер ввечері МВС вилучило вогнепальну зброю у служби охорони Кременчуцького нафтопереробного заводу ("Укртатнафта").

"Зараз триває вилучення вогнепальної зброї (близько 200 одиниць) у батальйону (служби охорони КНПЗ) групи "Приват", який базується на території колишнього заводу ПАТ "Укртатнафта". Приватним арміям, які блокують стратегічне підприємство (філія "Укртранснафта") в Кременчуці, не місце на території України! Керівництво заводу (Плакасов) особисто намагається запобігти роззброєнню приватної армії, але Влада в країні є!!!" - написав у фейсбуці ввечері в четвер виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник.

Уранці в п'ятницю Пасішник додав, що всього МВС вилучило 196 одиниць нарізної зброї і 20 одиниць гладкоствольної зброї, яку незаконно зберігали під виглядом мисливської у спеціально пристосованих казармах, де дислокувалася служба охорони.

Нагадаємо, конфлікт у Кременчуці триває через технологічну нафту, яка в 2013-2014 роках була витіснена із системи магістральних нафтопроводів "Укртранснафти" в резервуари "Укртатнафти" на зберігання. Тепер держава намагається повернути свою нафту, проте наштовхується на опір Коломойського.

Як відомо, 1 серпня Пасішник повідомив, що кілька невідомих штурмували станцію "Кременчук" "Укртранснафти".

2 серпня в Кременчуці вхід і виїзд до філії "Укртранснафти" заблокували невідомі у спецодязі Кременчуцького НПЗ.

Молоді люди сиділи перед входом до будівлі, тримаючи в руках плакати з гаслами "Не дамо зупинити КНПЗ" і "Сидорака і Пасішника - у відставку".

Як відомо 31 липня ВАТ "Укртранснафта" припинила подачу добутої "Укрнафтою" нафти на заводи "Укртатнафти" через дефекти, виявлені на магістральному нафтопроводі "Глинська-Кременчук".

"Укрнафта" заявила про загрозу припинення видобутку нафти і газу через припинення ПАТ "Укртранснафта" прийому і транспортування нафти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram