ГоловнаСуспільствоЖиття

Штепу залишили під арештом до 23 жовтня

Наступне засідання у справі екс-мера Слов'янська відбудеться 28 вересня.

Штепу залишили під арештом до 23 жовтня
Фото: kh.vgorode.ua

Червонозаводський райсуд Харкова під час чергового слухання у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи вирішив залишити її під вартою до 23 жовтня.

Під час засідання був допитаний один свідок звинувачення Валентин Дяченко, який особисто чув, як Штепа, звертаючись до жителів Слов'янська, закликала не боятися бойовиків і називала їх "нашими донецькими хлопцями", а також три свідки захисту, повідомляє місцеве видання АТН.

Сама підсудна звернулася до суду з проханням випустити її на свободу прямо із залу суду, черговий раз не визнавши провину. Однак суд вирішив залишити її під вартою до 23 жовтня.

Наступне засідання у справі екс-мера Слов'янська відбудеться 28 вересня.

Нагадаємо, Штепу було затримано 11 липня, після чого її конвоювали в управління СБУ Харківської області для проведення процесуальних дій. 14 липня суд заарештував Штепу на 2 місяці. 9 вересня Червонозаводський суд Харкова продовжив перебування екс-мера Слов'янська під вартою ще на 2 місяці.

8 жовтня 2014 року прокуратура Харківської області висунула Нелі Штепі остаточну підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram