ГоловнаСуспільствоВійна

Ніч на передовій в Авдіївці

Населений пункт охороняють бійці 53-ї бригади

Кореспондент LB.ua показав, як минув учорашній вечір і ніч із 23 проти 24 серпня на передовій в Авдіївці Донецької області.

З 18:00 бойовики обстрілювали позиції бійців з мінометів, а близько 20:00 відбувся стрілецький бій. Ніч минула відносно спокійно, тільки неподалік по позиціях українських військових стріляли із САУ.

Зазначимо, що Авдіївка розташована на лінії зіткнення і часто зазнає артилерійських обстрілів з боку бойовиків. На позиціях перебувають бійці 53-ї бригади (колишня 24-та). Військові розповіли, що їх перевели сюди з Кримського, що в районі Бахмутської траси, де вони протягом 70 днів утримували зайняту стратегічну висоту.

Бійці розповіли, що в Кримському вони боролися з контрабандою і неодноразово отримували пропозиції хабарів за пропуск транспорту через лінію розмежування. А після того, як вони затримали в Оріховому вантажний потяг Ріната Ахметова, їх перевели на передову.

"Їх перевели сюди на передову замість дембелю просто з Бахмутки. Хлопці вважають, що це покарання за те, що вони затримали поїзд Ахметова. Термін служби більшості з них минув кілька місяців тому", - повідомляє кореспондент.

Також бійці розповіли, що доводиться самостійно копати укріплення й облаштовувати бліндажі. "На кожній позиції копають, потім їх перекидають на іншу - знову копають. І так весь рік", - зазначив журналіст.

Нагадаємо, вчора українські військові в Авдіївці підняли на телекомунікаційній вежі український прапор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram