ГоловнаСуспільствоВійна

АПУ відмовилася від поховання останків невідомого бійця АТО в Парку Слави в Києві

Цим питанням займатиметься спеціальний комітет

АПУ відмовилася від поховання останків невідомого бійця АТО в Парку Слави в Києві
Фото: EPA/UPG

В Адміністрації Президента України відмовилися від поховання останків воїна-учасника антитерористичної операції на Донбасі в Меморіальному комплексі "Парк Вічної Слави".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби АПУ в Фейсбуку.

Повідомляється, що Петро Порошенко ініціював широке публічне обговорення меморіалізації пам'яті захисників незалежності та територіальної цілісності, а також видатних діячів минулого України. Для цього буде сформований окремий організаційний комітет, до якого будуть залучені представники органів влади та громадськості.

"Мета комітету - сформувати концепцію меморіалу, який дозволить гідно вшанувати пам'ять всіх, хто ціною свого життя захистив незалежність Української держави. Такий меморіал повинен зміцнити єдність українського народу, увічнити пам'ять її захисників, а також сприяти збереженню національної пам'яті країни", - зазначив заступник голови АПУ Ростислав Павленко.

"У зв'язку з цим церемонія перепоховання, попередньо запланована на 23 серпня, не відбудеться", - додав він.

Найближчим часом буде видано окремий Указ Президента про вшанування пам'яті Героїв, які боролися за незалежність України.

Нагадаємо, на початку червня Президент Петро Порошенко виступив з ідеєю будівництва в парку Слави меморіалу невідомим воїнам, загиблим в АТО. При цьому він розповів, що влада створює банк ДНК для встановлення осіб загиблих бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram