ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновники розікрали гроші на відновлення Попасної

Ремонт будинків на 500 тисяч гривень виявився фіктивним.

Чиновники розікрали гроші на відновлення Попасної
Детский сад в Попасной после обстрела
Фото: informator.lg.ua

Служба безпеки України викрила схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію зруйнованих будинків міста Попасна Луганської області. Корупційну вертикаль створили чиновники місцевої влади та представники комерційних структур.

На початку липня мерія Попасної уклала угоду з двома фірмами про капітальний ремонт декількох житлових будинків, пошкоджених під час артобстрілів. Уже в кінці липня підприємці відзвітували про завершення робіт. Чиновники підписали відповідні акти та переказали оплату.

Перевірка використання бюджетних коштів показала, що комерційні структури роботи (заміна вікон і дверей на металопластикові конструкції, шпаклівка і фарбування поверхонь, заміна покриття покрівлі тощо) фактично не виконали. У деяких випадках вікна вставляли за свій рахунок самі мешканці пошкоджених обстрілами будинків.

За попередніми висновками фахівців, з бюджету незаконно переказано близько 500 тисяч гривень.

Відкрито кримінальні провадження за ознаками ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram