ГоловнаСуспільствоПодії

Приватна компанія передала 5 тонн сорбенту для ліквідації наслідків пожежі на БРСМ

Вогонь на нафтобазі не можуть погасити вже тиждень

Приватна компанія передала 5 тонн сорбенту для ліквідації наслідків пожежі на БРСМ
Фото: Facebook/ДСНС

Українська компанія Mobius, яка займається утилізацією гумотехнічних і полімерних виробів, надала 5 тонн адсорбенту для ліквідації екологічних наслідків нафтового забруднення після пожежі на базі БРСМ-Нафта у Київській області, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

14 червня до місця ліквідації наслідків надзвичайної ситуації доставили 5000 кг спеціального адсорбенту для запобігання нафтовому забрудненню. На офіційному сайті ДСНС повідомляється, що вже використано 4400 кг адсорбенту для засипання місць забруднення нафтопродуктами. У комплекті з адсорбентом співробітникам ДСНС надали інструкцію про застосування продукту та супутні матеріали.

"Розуміючи дефіцит бюджету, оснащення, екіпірування ДСНС, і спостерігаючи за тим як важко триває процес гасіння пожежі, я не міг собі дозволити залишитися осторонь, - зазначив засновник Mobius Михайло Бондаренко. - Міністерство екології та ДСНС показали себе налаштованими на швидкий результат у вирішенні проблеми, а також прогресивними і відкритими до нової ефективної практики ліквідації наслідків пожежі".

Адсорбент дозволяє усувати розливи нафти, нафтопродуктів і хімікатів на воді і на суші, збирати небезпечні розлиті хімічні речовини, виключити шкідливі випари, мінімізувати збиток від таких техногенних катастроф, а також у рази зменшити ризик повторних загорань.

Ініціативу активно підтримав міністр екології Ігор Шевченко і перший заступник міністра Світлана Коломієць. "Дякуємо за допомогу і турботу про Україну, ми підтримаємо цю ініціативу на належному рівні", - прокоментував допомогу Mobius Ігор Шевченко.

Глава ДСНС Микола Чечоткін дав розпорядження використовувати сорбент для локалізації розливів, щоби зменшити ризик займання та мінімізувати вплив на екологію території поблизу нафтобази.

Як стало відомо, у Міністерстві екології та природних ресурсів планують запропонувати Кабінету Міністрів закріпити на законодавчому рівні використання спеціальних сорбентів для ліквідації наслідків, пожеж, розливів нафти і нафтопродуктів на об'єктах підвищеної небезпеки. У міністерстві вирішили працювати на попередження, використовуючи сучасні методи та матеріали так, як це прийнято у розвинених європейських країнах.

Нагадаємо, 8 червня на території нафтобази компанії БРСМ-Нафта сталося займання одного з резервуарів з паливом. Згодом вогонь перекинувся на інші резервуари. За час пожежі на нафтобазі неодноразово вибухали ємності з нафтопродуктами. Унаслідок пожежі загинули п'ятеро людей і постраждали 15. Ліквідація пожежі та її наслідків триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram