ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО: прорив бойовиків зупинили

Переговори з російськими військовими вели у присутності ОБСЄ

Штаб АТО: прорив бойовиків зупинили
Архив
Фото: Макс Требухов

Представники України у Спільному центрі з питань припинення вогню зажадали від російських військових, щоб бойовики припинили наступ. Успіхом переговори не увінчалися, і сили АТО, застосувавши важке озброєння, зупинили прорив сепаратистів, повідомляє прес-центр АТО.

"Протягом певного часу підрозділи ЗС України стримували наступ ворога наявним на позиціях озброєнням. Тільки після того, як стало зрозуміло, що жодні заклики української сторони не знайшли відповідної підтримки з боку російської сторони, підвели та застосували важке артилерійське озброєння. Наступ бойовиків зупинили", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що вранці на щоденному брифінгу українська сторона у присутності представників СММ ОБСЄ звернулася до представників збройних сил РФ у складі спільного центру з вимогою вплинути на так зване керівництво ОРДО (окремих районів Донецької області, - ред.) і припинити наступ незаконних збройних формувань.

"Окремо підкреслювалося, що інакше ЗС України муситимуть повернути на вогневі позиції і застосувати артилерійське озброєння калібром понад 100 мм, яке, на виконання Мінських домовленостей, раніше відведеноли від лінії розмежування сторін", - повідомили там.

Загострення ситуації почалося сьогодні вночі з активного застосування бойовиками реактивних систем залпового вогню по Піскам, Мар'їнці, Невельському і Водяному. Унаслідок цих обстрілів Мар'їнка досі охоплена пожежею, додали у прес-центрі АТО.

Нагадаємо, в середу бойовики спробували відбити у сил АТО передмістя Донецька - Мар'їнку. У відповідь військові відкрили вогонь з артилерії і втримали місто. Частина снарядів поцілили в Донецьк. У ДНР заявили мінімум про 60 поранених і 15 убитих. Серед український військових загинув мінімум один боєць, понад 30 поранено. У Мар'їнці загинув один цивільний, четверо отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram