ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики знову стріляли в зоні АТО із забороненої зброї, є поранені

За день зафіксовано 12 обстрілів українських позицій зі зброї калібром 120 та 122 мм

Бойовики знову стріляли в зоні АТО із забороненої зброї, є поранені
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Бойовики на сході України продовжують використовувати міномети, гранатомети, стрілецьку зброю, а також заборонене Мінськими угодами озброєння. Про це заявив на брифінгу представник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє ІА "Укрінформ".

"За минулу добу було зафіксовано 7 обстрілів зі 120-мм міномета і 5 обстрілів з артилерії калібру 122 мм. Двічі російські найманці використовували танки", - зазначив він.

За словами Лисенка, найважчою є ситуація на Донецькому напрямку: "Велику кількість обстрілів з різних видів зброї зафіксовано поблизу Донецького аеропорту, на околицях Горлівки, а також на південний захід від Донецька".

За минулу добу тут також відбулися два бойові зіткнення: поблизу с. Широка Балка Дебальцевського міської ради та поблизу селища Красногорівка. В обох випадках українські військові дали відсіч ворогу, змусивши його відступити з втратами.

На Маріупольському напрямку, за словами Лисенка, протягом минулої доби інтенсивність обстрілів з боку бойовиків знизилася: "У селищі Широкине після 6 години вечора незаконні збройні формування 4 рази порушили режим перемир'я".

У суботу в АТО отримали поранення четверо військових.

Крім того, зазначив спікер, незаконні збройні формування проводять передислокацію техніки, зокрема артилерії, для посилення обстрілів українських військових.

Лисенко також підтвердив випадки порушення перемир'я на Луганському напрямку у Станиці Луганській, Трьохізбенці, а також біля Щастя.

Нагадаємо, про нічні обстріли в Луганській області вранці в суботу повідомив Геннадій Москаль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram