ГоловнаСуспільствоВійна

У Пісках бойовики продовжують обстріли з забороненої зброї, є втрати

У четвер отримав поранення ще один військовослужбовець 93-ї бригади

У Пісках бойовики продовжують обстріли з забороненої зброї, є втрати
Боец 93-й ОМБр на позиции в полуразрушенном доме
Фото: Предоставлено Ольгой Голубевой

У Пісках Донецької області сепаратисти щодня обстрілюють позиції українських військових, в тому числі зі зброї, забороненої за Мінськими домовленостями. Про це LB.ua повідомив боєць 93-ї бригади Санчес телефоном.

"Вчора поранили нашого ротного. Стріляють вже з великокаліберних самохідних гармат 152 мм", - сказав боєць.

Військовий від влучення осколків снаряда отримав серйозне поранення кисті, позбувся пальців.

Крім того, щодня бойовики стріляють з мінометів калібром 120 мм. "Не припиняються обстріли з передовій позиції калібром 12,7, кулемети і снайпери - це найнебезпечніше для нас", - зазначив боєць.

Він також повідомив, що 2 дні тому в Пісках отримали поранення два бійці 93-ї бригади (осколкові поранення і контузія від влучення снаряда в окоп) і загинули двоє добровольців, які за власним бажанням залишалися на позиціях разом із армійцями.

Волонтери організації "Крила Дніпра" просять допомогти 3-му батальйону 93-ї бригади у Пісках.

Потрібні форма і тактика: активні навушники, снайперські рукавички, берці, розгрузки для РПК і АК, ліхтарики налобні. Також потрібні гроші на ремонт волонтерської машини і на паливо для поїздки в Піски (1000 км туди і назад). Постійно необхідні продукти (чай, кава, консерви), сигарети, а також труси і шкарпетки для солдатів.

Загальна картка ПриватБанку: 5168 7572 6034 4256 Новикова Валерія Валеріївна. На ремонт техніки: 4149 4978 0779 0508 Новикова Валерія. Тел. для зв'язку: 066-9415806 (Ольга).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram