ГоловнаСуспільствоВійна

Боєць "Донбасу" загинув, ще четверо отримали поранення внаслідок обстрілів Широкиного

Учора бойовики обстрілювали селище впродовж усього дня.

У неділю внаслідок обстрілів українських позицій біля Маріуполя один боєць Нацгвардії загинув, ще четверо отримали поранення, повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна" спікер АТО в секторі "М" Дмитро Горбунов.

"З обіду вчорашнього дня ситуація погіршала і противник значно посилив і кількість обстрілів, і інтенсивність", - сказав він.

За словами Горбунова, бойовики під час обстрілу з 12:00 до 15:00 використовували міномети калібру 122 мм, а також артилерію калібру 122 мм - гармати типу Д-30. Унаслідок цього обстрілу один військовослужбовець із Національної гвардії України близько 12:45 отримав поранення, несумісні з життям.

Подробиці загибелі цього військового виклав народний депутат Єгор Соболєв, який саме був у Широкиному. Солдат штурмової роти "Донбасу" Дмитро Іванов із позивним "Рятувальник" загинув у саморобному бліндажі, поряд з яким розірвався снаряд.

За даними Горбунова, близько 18:00 внаслідок ще одного обстрілу з міномета калібру 82 мм двоє військовослужбовців Нацгвардії отримали поранення.

"Один 1974 р.н., уродженець Житомирської області, інший 1982 р.н., родом із Сум, отримали мінно-вибухову травму і закриту черепно-мозкову травму. Зараз вони перебувають у лікарні Маріуполя. Уже ведуться заходи для їх евакуації в один з госпіталів МОУ", - додав він.

Близько 22:00 в Широкиному в результаті обстрілу з артилерії і танків двоє військовослужбовців Національної гвардії отримали мінно-вибухові травми. Їх госпіталізували в лікарню Маріуполя.

З півночі до 8:00 понеділка противник ще тричі порушив умови мінського меморандуму в Широкиному.

Нагадаємо, в Широкиному з 10 січня по 10 травня (за три місяці від початку операції з узяття під контроль стратегічної висоти, розташованої в західній частині селища) загинули 20 військовослужбовців сил АТО. 18 із них - бійці "Азова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram