ГоловнаСуспільствоВійна

Суд зобов'язав опублікувати результати експертизи трагедії 2 травня в Одесі

Рішення суду не містить точного терміну оприлюднення результатів

Суд зобов'язав опублікувати результати експертизи трагедії 2 травня в Одесі
Фото: EPA/UPG

Одеський окружний адміністративний суд зобов'язав комунальний заклад "Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи" оприлюднити експертні висновки про причини смерті загиблих під час масових заворушень 2 травня 2014 року.

Так суд задовольнив позов журналістів - членів "Групи 2 травня", інформує "Інтерфакс-Україна".

Як пояснив один із позивачів, під час засідання суд оголосив тільки результативну частину, повний текст рішення буде готовий 25 травня.

Після цього слідство матиме п'ять днів на оскарження рішення в апеляційному порядку. Якщо ж рішення набуде законної чинності і не буде оскаржено, то журналісти зможуть отримати інформацію про причини смерті 48 жертв трагедії 2 травня у відповідь на інформаційний запит.

Зазначимо, що якогось точного терміну, протягом якого цю інформацію мають обов'язково оприлюднити, в рішенні суду немає.

"До трагедії 2 травня ні в Одесі, ні в Україні загалом не було настільки масштабних і резонансних подій, коли суспільний інтерес в отриманні достовірної інформації настільки очевидно перевищує інтереси слідства, яке хоче зберегти їх у таємниці", - заявив один із позивачів.

Нагадаємо, у масових заворушеннях 2 травня 2014 року в Одесі загинули 48 людей і понад 200 отримали поранення. Більшість загинули в Будинку профспілок під час пожежі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram