ГоловнаСуспільствоВійна

ДАІ запровадила зелені номери для волонтерів

Першу партію нових номерів отримав реєстраційний центр у Києві.

Міністерство внутрішніх справ вирішило видавати волонтерам і батальйонам зелені автомобільні номери з білими літерами і цифрами. Про це повідомила прес-служба МВС.

"Такі знаки не відрізнятимуться на тлі маскувального забарвлення транспортних засобів, що використовуються правоохоронними органами та волонтерами в зоні проведення антитерористичної операції", - йдеться в заяві міністерства.

Фото: mvs.gov.ua

Поки що випущено 150 таких номерів, які отримав один з реєстраційних центрів у Києві. Для отримання номера юридичні особи - батальйони і волонтерські організації - можуть звернутися в ДАІ і надати автомобіль для огляду і перевірки на "кримінальне" минуле.

Нагадаємо, після резонансного нападу на АЗС, здійсненого бандою на автомобілі з номерами ПТН-ПНХ, міністр Арсен Аваков наказав заборонити наліпки на автомобільних номерах.

Це обурило волонтерів, які часто переганяють для АТО автомобілі з-за кордону і просто не встигають їх реєструвати. Оскільки правила дорожнього руху забороняють використовувати автомобілі без номерів, волонтери вішали на них тимчасові знаки-наліпки.

Тоді ДАІ вирішило ввести спецномери для волонтерів зі спрощеною процедурою видачі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram