ГоловнаСуспільствоВійна

Гуманітарна підгрупа щодо Донбасу обговорить у Мінську обмін полоненими

У списках зниклих безвісти щонайменше 1460 чоловік

Гуманітарна підгрупа щодо Донбасу обговорить у Мінську обмін полоненими
Фото: Макс Левин

Гуманітарна підгрупа тристоронньої контактної групи збереться в Мінську наступного тижня з приводу полонених. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Уповноважена з врегулювання конфлікту на Донбасі, представник країни в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко сьогодні провела зустріч з головою делегації Червоного хреста в Україні Аланом Ешліманном, на якій анонсувала наступну зустріч.

Геращенко розповіла, що в списках безвісти зниклих щонайменше 1460 чоловік, і додала, що головними питаннями порядку денного, які обговорять на зустрічі, буде обмін полоненими і гуманітарні вантажі.

У свою чергу Ешліманн заявив про готовність організації надати сприяння в допомозі тим, хто потерпає від конфлікту, і підкреслив аполітичний і незалежний статус своєї організації.

Нагадаємо, обмін полоненими у форматі "всі на всіх" передбачено мінськими угодами від 12 лютого, але досі не виконано до кінця. Процес обміну мав закінчитися найпізніше на п'ятий день після відведення важкого озброєння, яке теж не виконано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram