ГоловнаСуспільствоВійна

За вечір п'ятниці бойовики 32 рази відкрили вогонь по українських військових

ДНР застосовує важку артилерію біля Донецька

З 18:00 до опівночі п'ятниці, 1 травня, бойовики 32 рази порушили режим дотримання припинення вогню, в тому числі відбувся один бій, повідомляє прес-центр АТО в ранковому зведенні.

"Сім разів застосовували міномети калібру 120 міліметрів, двічі - артилерію калібру 122 міліметри, що є грубим порушенням мінських домовленостей. Так, вогню з важкої артилерії піддані позиції сил антитерористичної операції в районі населених пунктів Авдіївка, Опитне, Піски, Трьохізбенка і Широкине. Крім того, противник провів вісім обстрілів з 82-міліметрових мінометів", - сказано в ній.

У Донецькій області бойовики вчинили обстріл українських позицій неподалік Авдіївки з міномета калібру 120 міліметрів, а також з артилерії калібру 122 міліметра і танка. "З 22.14 до 22.40 біля селища Піски відбулося бойове зіткнення. Особовий склад нашого опорного пункту щільним вогнем зі стрілецької зброї відкинув нападників", - йдеться в повідомленні.

На Луганщині найбільш інтенсивний вогонь вівся в районі Трьохізбенки, де бойовики використовували 120-міліметрові міномети, автоматичні гранатомети і кулемети.

Нагадаємо, що в четвер на Донбасі загинули двоє українських військових. Втрати за п'ятницю наразі не повідомляли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram