ГоловнаСуспільствоВійна

Москаль знайшов у Луганській області 14 сіл із радянськими назвами

Походження топонімів з'ясовуватимуть учені

Москаль знайшов у Луганській області 14 сіл із радянськими назвами
Фото: Макс Левин

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль доручив перевірити, назви яких сіл у Луганській області пов'язані з комуністичним минулим.

Про це він повідомив на своєму офіційному сайті.

Йдеться про: у Марківському районі - с. Комуна; в Міловському районі - с. Червона Зірка, с. Червона Зоря і с. Дзержинське; у Сватівському районі - с. Жовтневе, с. Комсомольське, с. Свердловка, с. Артемівка; в Станично-Луганському районі - с. Піонерське, с. Войтове, с. Артема, с. Червоний Жовтень; у Троїцькому районі - с. Калініне, с. Жовтневе.

"Оскільки архівні документи залишилися на окупованій території, походження топонімів (назв населених пунктів) з'ясовуватимуть учені", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна Рада прийняла закон про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів, заборонила їхню пропаганду і символіку. Відповідно до прийнятого закону, місцева влада в Україні зобов'язана перейменувати всі населені пункти та вулиці з радянськими назвами. 23 квітня Рада схвалила кілька змін до цього закону, зокрема дозволила носити радянські нагороди та бойові прапори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram