ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові затримали шістьох осіб з "Оплоту" і "Харківських партизанів"

СБУ спіймала харківських підривників

Служба безпеки України повідомила про затримання шістьох осіб із "Оплоту" і "Харківських партизанів", які підозрюються у тероризмі і диверсіях.

Трьох оплотівців затримали 21-22 квітня. Їх підозрюють у причетності до обстрілу обласного військкомату і організації вибухів на залізниці.

Фото: ssu.gov.ua

"Житель Харкова, 1975 р.н., підозрюється у диверсії на залізниці: скоєнні вибухів біля станції "Зелений колодязь" Чугуївського району у лютому і під час руху пасажирського потяга в районі Чугуєва у березні, приведенні в дію вибухового пристрою вантажним потягом сполученням "Основа-Шебелинка" у квітні. Наступного дня співробітники СБУ затримали двох його спільників. Диверсанти на прізвисько "Ламбада" і "Малюк" у серпні минулого року скоїли терористичний акт - з вогнемета "Джміль" обстріляли Харківський обласний військовий комісаріат", - йдеться у повідомленні.

Щодо "оплотівців" порушено кримінальну справу за 258-ю статтею Кримінального кодексу - тероризм.

Також СБУ повідомляє про затримання трьох диверсантів із групи "Харківські партизани", яких підозрюють у спробі підірвати за допомогою гранатомета цистерну зі скрапленим газом у січні цього року.

"Зловмисників затримали під час спроби переправити терористам в м. Алчевськ радіостанцію і запчастини на автомобіль для пересування диверсійних груп. Обладнання придбали члени злочинної групи на незаконні доходи від підпільного горілчаного цеху у Харкові", - сказано у повідомленні.

Щодо цієї трійки порушено справу за 113-ю статтею - диверсія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram