ГоловнаСуспільствоВійна

Під Донецьком загинули п'ятеро бійців АТО, - волонтер (оновлено)

Трагедія сталася 13 квітня.

Під Донецьком загинули п'ятеро бійців АТО, - волонтер (оновлено)
Георгий Тука
Фото: Александр Ратушняк

Сьогодні під Донецьком у результаті обстрілу загинули п'ятеро українських військових.

Про це повідомив волонтер Георгій Тука у Фейсбуці.

"Під Донецьком у результаті обстрілу "забороненим" калібром (орієнтовно 120 мм), здійсненого з міста, сталося влучення в склад БК. Результат - детонація. Загинули хлопці зі зведеного загону повітряних сил України: п'ятеро людей загинули, і одного поранено", - написав Тука.

За його даними, координати точки, з якої проводили обстріл, зафіксували американські системи, які перебувають у цьому секторі.

"Зважаючи на "перемир'я", наші не мають реальної можливості дати адекватну відповідь", - зазначив волонтер.

Згодом Тука уточнив, що трагедія сталася не сьогодні, а 13 квітня. Як повідомляли, міномети бойовиків прямим попаданням накрили блокпост зведеного загону повітряних сил в Авдіївці. Унаслідок обстрілу загинули п'ять бійців - чотири з Василькова, один з Мелітополя.

"Описаний випадок обстрілу наших позицій стався 13 квітня, про що було офіційне повідомлення 14 квітня. Переконливо прошу бійців і волонтерів подавати інформацію коректно! Прошу вибачення за дезінформацію", - написав волонтер.

Нагадаємо, за даними прес-центру антитерористичної операції, сьогодні вночі бойовики здійснили шість обстрілів позицій українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram