ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд призупинив розгляд позову люстрованого заступника генпрокурора Голомші

Голомша буде оскаржувати рішення суду.

Суд призупинив розгляд позову люстрованого заступника генпрокурора Голомші
Фото: wikipedia.org

Окружний адміністративний суд Києва призупинив розгляд позову колишнього першого заступника генпрокурора Миколи Голомші, якого звільнили за законом про люстрацію, до винесення рішення Конституційного Суду. Відповідне рішення ухвалив суддя Анатолій Амелехін, повідомив LB.ua Голомша. Зокрема, в рішенні сказано, що розгляд позову буде відновлено після рішення КС з приводу конституційності закону про люстрацію.

"Узагалі-то таке рішення було передбачуваним, бо КС саме почав розгляд провадження щодо конституційності норм закону "Про очищення влади", - заявив Голомша, але зазначив, що оскаржуватиме це рішення суду.

Суд почав розгляд позову Миколи Голомші в листопаді минулого року.

Як відомо, колишній перший заступник генерального прокурора Микола Голомша звернувся до суду з позовом про поновлення на посаді. Він заявив про порушення норм Конституції, норм трудового закону і закону про очищення влади, який передбачає очищення влади від людей, які своїми діями або бездіяльністю сприяли встановленню режиму, допомагали Януковичу узурпувати владу.

"У цій темі я абсурдно опинився, тому що за всю свою кар'єру, від посади заступника генерального прокурора до цих днів, завжди був у протистоянні з режимом Януковича", - зазначив Голомша.

Читайте: "Люстрація демонструє підхід "шарікових" і "швондерів"

Як повідомляли, наприкінці жовтня генеральний прокурор Віталій Ярема звільнив Голомшу з посади першого заступника генпрокурора. Його звільнили у зв'язку з припиненням трудового договору згідно з п. 7-2 ст. 36 Кодексу законів про працю, тобто на підставах, передбачених законом "Про очищення влади". Водночас очікували, що посади позбудеться Анатолій Даниленко, якого незадовго до цього відсторонили від обов'язків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram