ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала оператора "Новороссия-ТВ"

Автор антиукраїнських сюжетів виявився хмельничанином

СБУ затримала оператора "Новороссия-ТВ"
Архивное фото
Фото: www.dyvys.in

Співробітники СБУ затримали оператора телеканала "Новороссия-ТВ", який пропагує тероризм. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Як встановили правоохоронці, житель Хмельницької області восени 2014 року виїхав до міста Донецьк і працевлаштувався там на посаду оператора телеканалу "Новороссия ТВ". Спільно з журналістами телеканалу він займався зйомкою замовних відеоматеріалів для програми "Лента новостей "Новороссия ТВ", неодноразово знімав репортажі з участю ватажків терористичних груп, що діють в Донецькій і Луганській областях.

Підготовлені з його участю сюжети не тільки пропагували тероризм, а й виправдовували злочини бойовиків терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", закликали до порушення територіальної цілісності України, сприяли свідомому розпалюванню конфлікту і ворожнечі на Сході країни, знищенню цивільного населення, йдеться в повідомленні СБУ.

Зловмисника затримали 13 березня ц.р. у Хмельницькій області, куди він приїхав у відпустку.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації і сприяння діяльності терористичної організації).

Нагадаємо, раніше СБУ затримала українського оператора за роботу на російські ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram