ГоловнаСуспільствоПодії

ТАКО спростовує причетність до масової бійки зі смертельним наслідком у Житомирській області

Компанія висловлює співчуття родині загиблого.

"ТАКО" ("Технологічна Аграрна Компанія Об'єднана") не причетна до конфліктної ситуації, яка виникла 7 березня 2015 року в с. Паволоч (Житомирська обл.), зокрема до бійки між представниками банку ПУМБ й охоронцями агрофірми ТОВ "Деас-Трейд", у результаті якої загинула одна людина. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії, пише РБК-Україна.

"Власником зерна, яке представники банку ПУМБ намагалися без належних документів і законних підстав вивезти зі складів, була агрофірма ТОВ "Деас-Трейд", а не "ТАКО", - наголошено в документі.

У компанії "ТАКО" висловили співчуття родині загиблого, який працював в охоронній фірмі банку ПУМБ, і надію, що дії представників цієї охоронної фірми отримають правову оцінку, адже застосування деким із них зброї обернулося летальними наслідками.

"Трагедії не сталося б, якби управління СБУ в Житомирській області та обласне управління МВС України відреагували на виклики охорони агрофірми та вжили відповідних заходів для запобігання правопорушенню", - наголосили в "ТАКО".

У компанії також сподіваються на швидке і професійне розслідування цього інциденту з боку УМВС у Житомирській області.

У "ТАКО" наголосили на відсутності конфлікту з банком ПУМБ. "Існує лише небажання банку йти на компроміс із позичальником у питанні виплати кредитної заборгованості", - зазначили в компанії.

"Більшість компаній аграрного сектору цього сезону зазнають труднощів із виплатами отриманих раніше кредитів. Водночас жоден банк чи інвестор не ставить під сумнів конкурентоспроможність і надійність агробізнесу в Україні. Саме тому "ТАКО" має намір продовжувати обробку своїх земель і постарається розрахуватися за отримані кредити", - наголошено в повідомленні.

"Дії банку ПУМБ у сформованій ситуації ми вважаємо класичним рейдерством - коли під будь-яку формально-юридичну підставу підводяться силові акції із захоплення власності. Такі дії лише підривають довіру українського бізнесу до банківської системи. Ми переконані, що всі господарські спори необхідно вирішувати в судах, а не на полі зі зброєю", - упевнений адвокат-представник компанії "ТАКО" Євген Солодко.

Нагадаємо, в результаті сутички 7 березня в с. Паволоч Житомирської області загинув охоронець банку ПУМБ, 15 людей отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram