ГоловнаСуспільствоПодії

У Сімферополі затримали трьох осіб на мітингу пам'яті Шевченка (оновлено)

Окупаційній поліції не сподобалися українські прапори на акції

Окупаційна поліція Сімферополя затримала трьох осіб за мітинг пам'яті Тараса Шевченка, в тому числі його організатора Леоніда Кузьміна.

Як повідомляє "Крым.Реалии", акція на честь 201-ї річниці з дня народження Шевченка відбулася в Гагарінському парку Сімферополя. Загалом у ній взяло участь близько 50 осіб. Присутні читали вірші поета, а також скандували гасло "Слава Україні!". На мітингу було розгорнуто один кримськотатарський прапор і два українські. На одному з них було написано "Крим - це Україна".

Коли люди почали розходитися, поліція пов'язала трьох учасників. За словами поліцейських, приводом для затримання стало використання на мітингу української символіки.

Після цього затриманих доставили в Залізничне райвідділення МВС у Криму.

Спочатку сімферопольці планували провести акцію на честь 201-ї річниці з дня народження Шевченка біля пам'ятника поету, розташованого на вулиці Севастопольській. Однак сімферопольська адміністрація відмовила їм у цьому і погодила проведення мітингу в Гагарінському парку біля скульптури "Три грації".

Оновлення. Пікетників протримали у відділку три з половиною години. За словами Кузьміна, у відділенні його допитали і склали на нього протокол про затримання. "Припускаю, що причиною затримання стало те, що ми розгорнули українську символіку", - сказав активіст.

Він додав, що поліцейські хочуть притягнути його до відповідальності у зв'язку з тим, що його дії нібито підпадають під статтю 20 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації - порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи чи пікетування. Засідання Залізничного районного суду в цій справі відбудеться 10 березня об 11:00.

Разом із Кузьміним затримали сімферопольців Олександра Кравченка та Вілідара Шукурджієва. Останній, виходячи із РВВС, розгорнув перед журналістами український прапор і сказав, що це, на думку поліцейських, є екстремізмом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram