ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Ізраїль допоможе Києву відкрити реабілітаційний центр для бійців АТО

На базі лікувально-реабілітаційного центру імені В.Ц. Гуца відкриють новий медичний комплекс, призначений для бійців АТО.

Нагальна потреба відкрити такий реабілітаційний центр стала приводом для зустрічі голови Київської держадміністрації Віталія Кличка, Надзвичайного і Повноважного посла Держави Ізраїль в Україні Еліава Білоцерківського, Почесного консула Держави Ізраїль у Західному регіоні України Олега Вишнякова, представника ВООЗ і голови Бюро ВООЗ в Україні пані Доріт Ніцан і заступника мера Києва із соціальних питань, співвласника клініки "Борис" Михайла Радуцького.

Ізраїль - держава, яка змушена вести військові дії практично протягом усього свого існування. Досвід ізраїльських реабілітологів і психологів є безцінним для України. Українські медики не мають практичних навичок реабілітації військових, і саме тому Ізраїль готовий надати всіляку підтримку у відкритті цього центру.

Мер міста Віталій Кличко пообіцяв розглянути можливість виділення коштів для придбання сучасного медичного обладнання та переобладнання центру імені В.Ц. Гуца в реабілітаційний центр, спеціалізований для бійців АТО.

Пані Доріт Ніцан запевнила в готовності провідних фахівців відомого Ізраїльського реабілітаційного центру "Левінштейн" і медичного центру Тель ха-Шомер приїхати і допомогти з відкриттям реабілітаційного центру. Ізраїльські фахівці нададуть допомогу не тільки безпосередньо в лікуванні пацієнтів, а також у передачі досвіду українським медикам і психологам для реабілітації людей, які повернулися із зони військових дій.

Також представник ВООЗ зазначила, що на базі нового реабілітаційного центру заплановано провести численні семінари та майстер-класи, практичні заняття для психологів і реаніматологів. Це дозволить швидше підготувати українських медиків до роботи в нових суворих реаліях держави, зануреної у тривалий збройний конфлікт.

Під час зустрічі мер Києва Віталій Кличко та Надзвичайний і Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні пан Білоцерківський доручили своїм відомствам розробити докладний план реалізації проекту.

За словами Почесного консула Держави Ізраїль в Західному регіоні України пана Вишнякова, такий реабілітаційний центр необхідний країні і його відкриття має відбутися найближчим часом. Усі сторони докладуть максимум зусиль, щоб якнайшвидше реалізувати проект.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram