ГоловнаСуспільствоПодії

На Андріївському узвозі в Києві підлітки кидали вибухівку під ноги перехожим

Діти пояснили, що розважалися, але міліцію в помешкання не пустили.

На Андріївському узвозі в Києві підлітки кидали вибухівку під ноги перехожим
Фото: facebook.com/ivangrebenyuk

Увечері в середу, 25 лютого, в центрі Києва сталися два вибухи. Як повідомляє журналіст Іван Гребенюк на своїй сторінці у Фейсбуці, обійшлося без жертв і постраждалих.

Згідно з повідомленням, вибухові пристрої кидали з балкона житлового будинку підлітки - брат і сестра. Враховуючи силу вибуху і задимлення, на місце події викликали міліцію і вибухотехніків. Діти відмовилися відчиняти міліції двері, зараз правоохоронці перевіряють, хто батьки підлітків і звідки в них вибухівка.

"За метрів два від нас щось вибухає. Гучно. Задимлення. За звуком і потужністю не петарда. Тільки-но з АТО. Розрізняти вмію. На машинах поруч спрацьовують сигналізації", - написав Гребенюк. За його словами, після першого вибуху перехожі розгубилися, озирнулися і пішли далі у своїх справах. Але через кілька хвилин стався ще один вибух, і цього разу свідки помітили, що вибухівку кинули з балкона четвертого поверху будинку.

"Викликали міліцію. Після приїзду правоохоронців, за розповідями людей, які повернулися зверху, ми вже знали - кидали вибухівку брат із сестрою. Йому - 13 років, їй - 15. Батьків удома не було. Пояснили, що гралися!!! Міліції двері вони не відчинили. Написали заяву в міліцію. Вдалося з'ясувати в сусідів і номери машини батьків, і їхні мобільні. Також те, що гралися так дітки і вчора. Далі справа вже за міліцією", - написав журналіст.

Нагадаємо, в результаті вибуху в Харкові загинули чотири людини: двоє - на місці події, двоє померли пізніше в лікарні. Генпрокуратура визнала вибух терактом і затримала чотирьох підозрюваних, хоча доказів їхньої причетності до вибуху наразі немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram