ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганській області без газу залишилися чотири села

Вранці в області було 16 градусів морозу

У Луганській області без газу залишилися чотири села
архив
Фото: EPA/UPG

Через пошкодження обстрілами газопроводу на Бахмутській трасі поблизу 29 блокпоста без газопостачання залишилися населені пункти Тошківка, Нижнє, Світличне та Кримське.

Представники місцевої влади зараз зливають воду із систем центрального опалення, щоб не допустити її заморожування. Вранці в області було 16 градусів морозу. На місце пошкодження виїхали ремонтні бригади, проте коли вдасться відновити газопостачання, невідомо, повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

Протягом вчорашнього дня і минулої ночі на підконтрольній Україні території області встановилося відносне затишшя. Повного припинення вогню не було, обстрілу зазнав районний центр Попасна (під вогнем артилерії бойовиків опинилися околиці міста, де розташовані опорні пункти українських військових), крім того, поблизу Чорнухиного (Дебальцевський напрямок) тривають активні бойові дії. Інформації про постраждалих серед мирного населення немає.

Відносне затишшя використовується для відновлення систем життєзабезпечення. У Щасті без центрального теплопостачання залишаються 27 багатоповерхівок, у які до кінця дня повинні подати тепло. Триває відновлення газу у Попасній (вранці 60 відсотків міста залишалося без газопостачання).

З Кримського (Новоайдарський район, поблизу колишнього 31 блокпоста) за допомогою військових евакуювали трьох старших людей, в тому числі лежачого інваліда. У селищі все ще залишається 300 місцевих жителів, у тому числі шестеро дітей віком від 3 до 15 років, які відмовляються виїжджати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram