ГоловнаСуспільствоВійна

Уночі Дебальцеве продовжили обстрілювати

На одній з дільниць у Луганській області припинено газопостачання.

Уночі Дебальцеве продовжили обстрілювати

Протягом ночі із 16 на 17 лютого в зоні антитерористичної операції спостерігалося незначне зменшення кількості обстрілів позицій українських військ. Водночас терористи зосередилися на Дебальцевському напрямку.

Під вогонь артилерії і мінометів потрапили прилеглі Попасна, Санжарівка, Чорнухине. Тричі противник завдавав ударів із реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» по самому Дебальцевому, повідомляє прес-центр АТО.

На Донецькому напрямку бандформування вели мінометний вогонь по Опитному та поблизу Донецького аеропорту.

На Маріупольському напрямку бойовики обстріляли Широкине.

Загалом протягом ночі противник 15 разів відкривав вогонь по позиціях українських військових.

Загалом же за добу терористи 21 раз обстріляли сили АТО з «Градів», 5 разів - з артилерії, 19 - з мінометів і гранатометів.

"Кількість обстрілів і їхня територія вкотре показують, що ворог усіма силами намагається захопити місто Дебальцеве. Однак за добу сили АТО не втратили жодної позиції. Українські вояки хочуть миру, але своєї землі не віддадуть", - зазначає штаб АТО.

Повідомляють також, що у зв'язку з обстрілами українських позицій у районі Щастя - Нижньотепле (Луганська область), а також через діяльність диверсійно-розвідувальних груп противника газопостачання на ділянці газопроводу Нижньотепле - Обозне тимчасово призупинено, щоб запобігти техногенній катастрофі. Водночас постачання газу можуть швидко відновити після припинення вогню бойовиками і проведення розмінування та ремонтних робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram