ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб закликав ЗМІ не порушувати тему оточення "Кривбасу"

Бійці й командири не знають повної інформації, запевняють у Генштабі

Генштаб закликав ЗМІ не порушувати тему оточення "Кривбасу"
архив
Фото: Макс Левин

Генеральний штаб ЗСУ закликав ЗМІ "відповідально ставиться до поширення інформації з неофіційних джерел" про ситуацію з батальйоном "Кривбас", який перебуває в Дебальцевому.

Як наголошують у заяві Генштабу, інформацію про ситуацію з батальйоном поширюють "громадяни, які безпосередньо в зоні бойових дій не перебувають і не мають доступу до повноцінної інформації".

"Найчастіше інтернет-спікери отримують інформацію від військовослужбовців, які перебувають на передовій, і навіть не від командирів підрозділів. Цілком природно, що солдат не може мати доступу до інформації, яку має командир підрозділу. Командир підрозділу не може знати того обсягу інформації, яку має про загальну ситуацію керівник сектора. На всіх щаблях (солдат - командир підрозділу - командувач сектором) кожен посадовець має своє бачення ситуації. Наприклад, командувач сектором має інформацію про загальну ситуацію в секторі, про що ні командир підрозділу, ні військовослужбовець, який перебуває на передовій, не може знати з об'єктивних причин", - йдеться в повідомленні.

Генштаб визнає, що на деяких ділянках лінії розмежування ситуація залишається складною.

"Але з метою забезпечення безпеки особового складу, який залучають до виконання завдань, про певні заходи суспільство повідомляють тільки після завершення окремих завдань. Водночас наголошуємо, що командування тримає на контролі всі "гарячі" точки на сході країни і діє практично цілодобово", - підсумували в Генштабі.

Нагадаємо, про критичну ситуацію з "Кривбасом", бійці якого перебувають на опорних пунктах у Дебальцевому, командири, солдати та волонтери не припиняють говорити з неділі. Станом на неділю повідомляли про 15 загиблих українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram