ГоловнаСуспільствоВійна

Щастя і Станицю Луганську бомбили всю ніч, - Москаль

У Щасті під уламками зруйнованого снарядом будинку загинула жінка

Щастя і Станицю Луганську бомбили всю ніч, - Москаль
Архив
Фото: www.facebook.com/yuri.biriukov

Минулої ночі міста і села Луганської області зазнали інтенсивного обстрілу. Про це на своєму сайті повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, передає Укрінформ.

"Обстріли з артилерії, мінометів і "Градів" не припинялися всю ніч, були лише невеликі (на 20-30 хвилин) перерви. Виставлені на пагорбі за Сіверським Дінцем (контрольована бойовиками територія) установки "Град" і гармати, що стріляють по житлових кварталах прямою наводкою, видно неозброєним оком. У селищі десятки пошкоджених і зруйнованих будинків, деякі горять досі", - зазначив Москаль.

За його інформацією, через бойові дії рятувальники не можуть виїхати і гасити пожежі.

Москаль також повідомив, що у Станиці зараз немає ні світла, ні газу, ні води, ні тепла.

"Інтенсивних обстрілів протягом ночі зазнало також м. Щастя, останній стався сьогодні о 6.45. Стріляли з "Градів" і артилерії бойовики з боку окупованої ЛНР с. Весела Гора. На трьох вулицях у центральній частині зруйновані і пошкоджені житлові будинки, під уламками одного з них (на вул. Радянській) загинула господиня - 58-річна жінка", - додав луганський губернатор.

За його словами, півміста знеструмлено через обрив ліній електропередач. Снарядами розбито центральний колектор, тому значна частина Щастя залишилася без центрального тепла.

"Жителі Станиці і Щастя пережили за вчорашній день і минулу ніч справжнє пекло. Зруйновано будинки, розбито інфраструктуру, нема тепла, світла, води, загинули люди - все це наслідки "русского міра", який Росія через найманців і своїми регулярними військами несе сусідам за те, що вони хочуть жити в нормальній незалежній країні", - підкреслив Москаль.

Сьогодні бойовики з "Градів" обстріляли Маріуполь Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram